De website

De website is voor leerkrachten en leerlingen. De leerkrachten vinden extra informatie over het spel en de leerlingen kunnen op een eenvoudige manier informatie verzamelen.

Leerkrachten

De website geeft meer informatie over het spel dan deze leidraad. Lesideeën om de leerlingen voor te bereiden, extra ondersteuning voor zwakkere groepen, de mogelijkheid om gepersonaliseerde perskaarten te maken die het spel echter maken, eindtermen die je kunt kopiëren of printen, een filmpje om het spel in te leiden, een checklist voor het nodige materiaal op deze website.

Leerlingen

Internet is een handig medium om op een snelle manier informatie te vinden over allerlei onderwerpen. Toch is een zekere voorzichtigheid aangeraden als kinderen zelfstandig informatie opzoeken op het internet. Is de computer onvoldoende gefilterd, dan kunnen de leerlingen toegang krijgen tot websites die niet voor hen bestemd zijn. Daarom bundelden we alle informatie die leerlingen kunnen gebruiken in één zoekmachine op deze website. Zo structureren en vereenvoudigen we informatie die op het wereldwijde web te vinden is. Moeten de leerlingen toch verder zoeken, dan klikken ze gewoon op de juiste links.