Welkom, Mobiele Reporters!

Hier vind je alle informatie die ik al verzameld heb over duurzame mobiliteit.
Neus rustig rond en verzamel alle informatie die je nodig hebt om een goed artikel te schrijven.

Veel plezier,
Sam, de journalist.

Korte ritten

Wat?

We spreken over korte ritten als de bestemming op minder dan 5 km is. Denk aan de bakker, de school, een vriend(in), … Toch nemen heel wat mensen hiervoor de auto. Het is beter voor het milieu en de gezondheid als we die korte ritten op een andere manier zouden doen.

Hoe?

Te voet: Gezond en onschadelijk voor het milieu en bovendien kost het niets.

Skateboard, inlineskates: Je verplaatsen op een plank met wieltjes of met een soort rolschaats is milieuvriendelijk en goed om je dagelijkse beweging aan te vullen. Kijk natuurlijk uit voor andere weggebruikers.

Fiets: Rijden met een fiets is onschadelijk voor het milieu en bovendien ook heel gezond. Zelfs met kinderen en veel bagage kan je je met de fiets verplaatsen. Bakfietsen, fietskarren en andere systemen zijn hiervoor een oplossing.

Openbaar vervoer: Je kan ook kiezen om het openbaar vervoer te nemen. Met het openbaar vervoer gaan, is beter voor het milieu dan met een auto. Een bus, trein, tram of metro kan veel meer passagiers vervoeren dan een auto. Eén bus kan gemiddeld 75 auto’s vervangen met als gevolg slechts uitstoot van één vervoermiddel in plaats van 75 voertuigen.